akoestische live muziek met de mooiste pop & soul liedjes

de muzikanten van Moon About

akoestische live muziek in het bloed!

Moon About is lang geleden door Ronald en Martin in hun studententijd opgericht in Enschede. We hebben ons toegelegd op het spelen van de bekende popliedjes met een originele akoestische benadering. Door de jaren heen hebben we meerdere bassisten gehad, vanaf 2015 wordt de derde plek wisselend ingevuld door een vaste groep muzikanten, de meeste daarvan door Felix op contrabas.

Deze groep muzikanten (Het Kollektief) gaat inmiddels ook onder andere namen op pad: Vuur & Vlam en De Pop-Ups zijn ook mobiele trio’s maar dan net anders.

ronald

akoestische band Moon About drummer Roland

Ronald van Holst is zanger/gitarist/percussionist, hij heeft een prachtige soulstem en kan als geen ander met met minimale middelen de sfeer en het ritme van ieder liedje neerzetten, zelfs op fluisterniveau. Ronald is ook actief in de singersongwriter-scene. Hij is oprichter van het Amsterdam Songwriters Guild, de bakermat van bekende singersongwriters als Lucky Fonz III en Case Mayfield, voor wie hij produceerde en drumde. Zo was hij al meerdere keren bij DeWereldDraaitDoor te zien. Ronald maakt zelf liedjes als singersongwriter Ro Halfhide.

martin

akoestische band Moon About gitarist Martin

Martin de Wind is zanger/gitarist/contrabassist van de band. Hij heeft een dijk van een stem en kan heerlijk swingen op allerlei instrumenten met snaren.

Martin is ook zakelijk leider en aanspreekpersoon voor aanvragen, hij staat je graag te woord om van alles te horen over je feest en te vertellen wat we muzikaal kunnen bijdragen.

felix

akoestische band Moon About contrabassist Felix

Felix Hildenbrand is in april 2023 overleden.

Moon About was voor hem een onderdeel van een groot portfolio. Hij was een geweldige muzikant, verknocht aan wereldmuziek, latin, Portugese fado, jazz en kleinkunst. Hij was onder andere de vaste bassist van fado zangeres Maria de Fátima. Daarnaast was hij de man achter On The Roof in Amsterdam waarmee hij concerten organiseerde van uiteenlopende internationale artiesten.

Met Felix verliezen we een fantastische vriend, collega en een schat van een vent. Hij deelde zijn plek in Moon About met andere muzikanten die nu zijn werk overnemen.
Ronald maakte dit filmpje over hem, enjoy.

Back to Top
Call Now Button