akoestische live muziek met de mooiste pop & soul liedjes

akoestische live muziek – over geluid en decibels

te hard hoeft niet

Bands die te hard spelen – daar hebben we nooit iets van begrepen…
Niets is zo vervelend als te harde muziek op een feest waar je elkaar niet kunt verstaan.
Moon About speelt daarom nooit te hard; we geven geen concert, we spelen op jullie feest en daar wil je gezellig met elkaar kunnen praten.

En het is zo simpel.. Als muziek te hard staat, gaat iedereen een stukje naar achteren. Daarom klagen veel bands vaak dat er niemand vooraan bij het podium wil staan. Moon About speelt veel zachter en kan naar de mensen toe komen; zo kan iedereen ons prima horen en kunnen wij ook nog met de gasten communiceren, veel gezelliger toch?

We letten op de akoestiek van de ruimte: in bijvoorbeeld kerken, gewelven en oude kerkers kan het enorm galmen, we passen ons geluidsvolume dan verder aan en schakelen soms over op kleiner percussiemateriaal.

En je mag het altijd nog zelf bepalen: als het gewenst is dat we alleen in de achtergrond staan of op plaatsen waar principeel geen enkele electrische versterking toegestaan spelen we geheel onversterkt. Harder kan ook als je er om vraagt.

te zacht is ook een ding…

Als de muziek helemaal wegvalt in het geroezemoes is dat ook jammer, dus zorgen we dat we wel hoorbaar zijn. Bij middelgrote groepen versterken we onze zang en gitaar een klein beetje met een draagbaar boxje. Zo ondersteunen we ons eigen akoestische geluid en wordt de muziek beter door de ruimte geprojecteerd. We laten het volume gelijk opgaan met het geluidsniveau van de pratende gasten: gesprekken en muziek gaan dus prima samen. Voor grotere groepen bereiken we de gasten door veel tussen het publiek te bewegen: we wisselen regelmatig van plaats en spelen overal een paar liedjes. Dat geeft een ongedwongen sfeer en alle gasten zien en horen live muziek.

Moon About tijdloze akoestische instrumenten
Moon About tijdloze akoestische instrumenten

als het harder mag

Ons specialisme is dichtbij de gasten spelen op bescheiden volume, maar we kunnen net als iedere band natuurlijk ook versterkt spelen vanaf een podium of een vaste plaats. Dat doen we op grotere feesten, festivals en op verzoek. We gebruiken dan onze (eigen) vaste geluidsinstallatie en versterken alle instrumenten. We maken een show voor het hele publiek en spelen nummers voor een volle dansvloer of enthousiaste meezingers. Op het podium spelen we op dezelfde instrumenten en klinken dus hetzelfde maar dan harder. Vaak spelen we in het begin van het feest mobiel zodat iedereen kan bijpraten en stappen we later op podium om het feest echt los te laten gaan.

Back to Top
Call Now Button